+381 64 943 1942 udruzenje.destigma@gmail.com

Savetovanje za Starije osobe sa Mentalnim oboljenjem

Da li su vam neophodne informacije dostupne na jednom mestu?

Kada dođete u situaciju da negujete stariju osobu sa mentalnim poremećajem ili bolešću, počinjete polako da shvatate da ne postoji dovoljna svesnost niti razumevanje za ovu vrstu problema. Nailazite na nepotpune informacije, loše dijagnoze, previde se određeni simptomi usled stereotipa ’’oni su stari, to tako treba’’. Možda se oseti I  bes zbog socijalne tišine, neadekvatnim načinima da neophodne informacije postanu dostupne onima kojima trebaju. Onda započinjete istraživanje, raspitivanje, kod lekara, neko koga poznajete, na internetu. U izobilju informacija na koje ćete naleteti vi tražite svoje odgovore.

’’Destigma’’ je savetovalište koje pored savetodavnih uluga pruža i mnoge druge poput okupacione terapije koje imaju za cilj povećanje samostalnosti kod pacijenata, grupa podrške za osobe koje neguju pacijente, psihijatrijskog veštačenja i još mnogih drugih usluga. Savetovalište ima stručno medicinsko osoblje koje je usmereno isključivo na starije osobe sa mentalnim poremećajem i osobe koje vode brigu i negu o njima, to je pravo mesto gde možete pronaći odgovore koje tražite.

Kakve savete možete očekivati u ’’Destigma’’ savetovalištu?

Pored mentalne onemogućenosti pacijenta, veći stepen nege je neophodan i zato što starije osobe često imaju i više drugih zdravstvenih nedostataka. Zatim svakodnevne aktivnosti od buđenja, do spavanja, koje u manjoj ili većoj meri zahtevaju pomoć. Neophodno je znati , u  zavisnosti od mentalne bolesti, sa kakvim blokadama se možete susresti tokom nege pacijenta. Najobičnija aktivnost poput konzumiranja hrane, vršenja nužde i sl. može predstavljati poteškoću. Možda smatrate da je bolje smestiti pacijenta u dom za stara lica, ili želite sve sami da obavljate, možda vam je pak samo neophodna pomoć u određenim segmentima. U savetovalištu možete dobiti neophodne informacije koje će vam pomoći da odlučite šta je vašem pacijentu I vama koji ga negujete potrebno.

Edukacijom i prikupljanjem informacija mnogo je lakše podnositi situaciju. Pripremite se za ono što vam sledi i onda mnogo svesniji i informisaniji možete donositi odluke za dobro onih koji ne mogu da brinu o sebi . Pritisak odgovornosti neće postati manji, ali dostupnost informacija  na jednom mestu daje mogućnost izbora savetodavnim informacijama kako da u što većem procentu vratite kvalitet svakodnevnog života.

savetovaliste-destigma-starije-osobe-mentalno-zdravlje.

Koje osnovne saveta i informacija  možete dobiti u našem savetovalištu?

  • Samoj bolesti i njenim simptomima
  • Šta vas čeka daljim razvojem bolesti?
  • Koje terapije mogu da pomognu?
  • Kako vi možete da pomognete tokom terapije?
  • Kako prepoznati simptome mentalnih bolesti kod starijih osoba?
  • Koje vrste pomoći su namenjene za porodicu i negovatelje pacijenta?
  • Da li postoji mogućnost kućne posete i šta ona obuhvata?

Sve to možete pronaći na jednom mestu u savetovalištu “Destigma” gde možete dobiti podršku, olakšanje i razumevanje jer tim medicinskih stručnih lica nalazi rešenje za vašu trenutnu “prekretnicu”.Poput svega u životu, sve ima svoje uspone i padove. Tako i vaš put. Niste ga tražili, niste ga očekivali, ali desilo se i dajete najbolje od sebe. Pozovite savetovalište I potražite odgovore na vasa pitanja.

Saznajte više Specijalistički Kontrolni Pregled

Dobrodošli

Savetovalište “Destigma”

savetovaliste-destigma-porodica-negovatelji.
savetovaliste-destigma-porodica-negovatelji.
zdravstvena-nega

Pospešite Kvalitet Vašeg Života

Savetovalište “Destigma”