+381 64 943 1942 udruzenje.destigma@gmail.com

Savetovanje za Članove Porodice ili Negovatelje

Informacije na jednom mestu o nezi starijih mentalno obolelih osoba

’’Destigma’’ savetovalište pruža usluge savetodavnog tipa, usluge terapija, grupa podrške, psihijatrijskog veštačenja i niz drugih usluga. Naš stručan medicinski tim poseduje dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti rada sa akcentom na starije osobe sa mentalnim poremećajem, kao I podršku članovima porodice ili negovateljima.

Negovati stariju osobu sa mentalnim oboljenjem zahteva ogromnu  energiju, veliko strpljenje i dobru organizaciju. Naše savetovalište je specijalizovano  za ovakve pacijente, kao i u pronalasku adekvatnog rešenja za vaše potrebe. Informacije nisu u velikoj meri dostupne svima, ili su nepotpune, a ima ih previše na internetu. Prikupljanje informacija o mogućnosti za kućnu posetu, primarnu zdravstvenu zaštitu, o samim bolestima i svemu što utiče na negu, možete sve dobiti u našem savetovalištu.

savetovaliste-destigma-porodica-negovatelji.

Pojedine stvari u kojima vam savetovanje može pomoći:

  • Kako da prepoznate simptome mentalnih bolesti kod starije osobe?
  • Kakve forme terapija nudimo?
  • Kakve radionice pospešuju terapiju i pomažu povraćaju izgubljenih funkcija pacijenta?
  • Da li postoji pomoć koja je namenjena osobama koje neguju?
  • Šta su grupe podrške i kako funkcionišu?
  • Kako se bolesti dijagnostikuju i leče?
  • Šta ako ne možete da odvedete fizički pacijenta na pregled?
  • Kakva nega je potrebna pacijentu u kućnim uslovima?
  • Kakva je vaša uloga u terapiji pacijenta?

U našem savetovalištu možete dobiti odgovore I na mnoga druga pitanja ukoliko imate stariju osobu sa mentalnim oboljenjem, tu smo za vas.

Zašto je bitna pomoć članovima porodice I negovateljima?

Nedostatak informacija i stručnosti vam može onemogućiti da na adekvatan način brinete o pacijentu. Potrebno je povratiti kvalitet svakodnevnog života ukoliko imate odgovornost  brige o pacijentu, jer otežano  je održati socijalne veze, privatne odnose, život u potpunom kvalitetu. U takvim specifičnim okolnostima članovi porodice se izoluju od socijalnog života, što utiče  na emotivnu stabilnost i funkcionalnost. Kod starih lica je postala česta pojava depresije kao rezultat usamljenosti, osećaja nepripadanja i bezvrednosti, zato je uloga negovatelja  ključna u nezi starijih osoba sa mentalnim poremećajem.

Iskoristi svoje pravo da olakšate sebi, jer potrebno je da i vi budete dobro i emotivno stabilni, ne samo da možete kvalitetnije brinuti o pacijentu već dobijate mogućnost da unapredite sopstveni  život, da vratite spokoj I mir. Vaša uloga u lečenju je bitna I neophodna, da pacijenti osete da su voljeni i da nisu sami. Niste ni vi sami, u svaetovalištu Destigma postoje  grupa podrški osoba koje žive slično kao I vi  prolaze kroz izazove ove vrste. Uvek  imate mogućnosti raznih radionica i terapija, koje donose znanje kako da pomognete sebe a istovremeno i pacijentu.

Dobrodošli ste da se informišete o načinima i svim mogućnostima  brige o starijim osobama sa mentalnim oboljenjem kao i podršku vama koji brinete o pacijentima.

Pročitajte tekst Savetovanje Starijih osoba sa Mentalnim Oboljenjem.

Dobrodošli

Savetovalište “Destigma”

savetovaliste-destigma-porodica-negovatelji.
savetovaliste-destigma-porodica-negovatelji.
zdravstvena-nega

Pospešite Kvalitet Vašeg Života

Savetovalište “Destigma”