+381 64 943 1942 udruzenje.destigma@gmail.com

Kućna Poseta 

’’Destigma’’  je savetovalište koje pored ostalih usluga pruža I mogućnost usluge kućnih poseta lekara specijaliste  starijim osobama sa mentalnim oboljenjem, kao I podršku članovima porodice ili negovateljima u vidu informacija, lekarskog pregleda u cilju pomoći da se nađe najpraktičnije rešenje kako za pacijenta tako I pomoć podrške osobama koje brinu o pacijentu.

Šta podrazumevaju naše usluge kućne posete lekara?

  • Pregled lekara specijaliste
  • Davanje terapije i parenteralne terapije (inekcije, infuzija..)
  • Psihijatrijsko veštačenje

Prilikom kućne posete, isto kao i za odlazak kod lekara, neophodno je imati pripremljenu medicnsku dokumentaciju o skorijem stanju, lečenju i analizama pacijenta. Negovatelj ili porodica, ukoliko lice nije sposobno samo da vodi računa o sebi, mora da bude prisutan i od velikog značaja je njihova perspektiva i zapaženje simptoma i promena u ponašanju pacijenta.

Kako vam kućna poseta može pomoći?

Starije osobe često sa godinama dobiju i zdravstvena oboljenja, ali i mentalne poremećaje od kojih je najčešća demencija. Što je razvoj bolesti progresivniji, i stepen onemogućenosti funkcionisanja u svakodnevnom životu veći, samim tim je veća i potreba za drugim sposobnim licem koje će voditi brigu i negu o njima.

Nemogućnost se može ogledati u nepokretnosti, gubitku kognitivnih sposobnosti, mogućnosti da sami jedu, vrše nuždu i niz drugih svakodnevnih obaveza, što sve zajedno drastično smanjuje kvalitet života. Ukoliko ste porodica ili negovatelj/ica koji brinu o njima, znate koliko njihova ograničenja zahtevaju pažnje, organizacije, strpljenja za osnovne stvari ukljujući i odlazak kod lekara. Ukoliko ste  u nemogućnosti zbog transporta, ili fizička nepokretnost ne dozvoljava da odvedete pacijenta na pregled je isto razlog zašto pružamo usluge kućnih poseta.

Možete nas pozvati i olakšati kako pacijentu tako I  sebi, a umesto neprijatnog i stresnog odlaska, dobiti uslugu u vašem toplom domu. Takođe, jedan od razloga zbog kojeg kućna poseta postoji, jesu pacijenti koji su pušteni sa bolničkog lečenja na kućno. Nekada je to operativni zahvat, nekada drugi tip lečenja, ali kako bi se kontrolisao oporavak i napredak lečenja, i samo opšte stanje pacijenta kućna poseta je rešenja za vas.

Nakon pregleda, lekar vam može prepisati terapiju ili promeniti postojeću. Određene terapije koje zahtevaju stručno znanje možete dobiti odmah, poput infuzije ili inekcije.

Zašto da odaberete ’’Destigma’’ savetovalište?

Naš tim u savetovalištu se sastoji od stručnih i iskusnih specijalista, koji su usmereni na mentalno obolela starija lica i osobe koji ih neguju. Medicinsko osoblje na osnovu bogatog iskustva i stručnosti, prepoznaje vaše probleme, potrebe i dileme sa kojima se suočavate na ovom putu. Razume vas i na najbolji mogući način vam može pružiti neophodne informacije, savete, mogućnosti terapije i podrške, kao i ostale usluge koje pomažu i pospešuju kvalitet vašeg i pacijentovog života.

Pročitajte tekst Zdravstvena Nega

Doborodošli

Savetovalište “Destigma”

Pospešite Kvalitet Vašeg Života

Savetovalište “Destigma”